Pas bekeerd en nu

Je bent net bekeerd? GEWELDIG!! Maar nu?
De bijbel schrijft dat je je direct daarna moet laten dopen. (Handelingen 2:41)

Oké, maar hoe doe ik dat dan?

Allereerst is het belangrijk dat je weet wat de doop inhoud. Het wordt hieronder kort uitgelegd. Doe eerst de test maar even, dan leggen we er daarna meer over uit.(op de pagina Onderwijs staat het uitgebreid)

De Zelf-test

Beantwoord de volgende vragen met ja of nee.

 1. Heb je wel eens wat gestolen?
 2. Heb je wel eens gelogen?
 3. Heb je wel eens afgekeken op school?
 4. Heb je ooit geld gepikt van iemand?
 5. Heb je ooit iemand gepest?
 6. Ben je wel eens onbeschoft geweest? (brutaal, grote mond, lelijk gedrag)
 7. Heb je wel eens iets gedaan waarvan je hoopt dat het nooit aan het licht komt?
 8. Heb je wel eens iemand in de steek gelaten?
 9. Heb je wel eens gemeen gedaan?
 10. Heb je ooit iets lelijks gedaan waar je spijt van hebt?

Ik heb ___ vragen met Ja beantwoord.

Als je voor de rechter zou moeten verschijnen en deze vragen zouden je worden voorgelegd, wat zou dan het oordeel van de rechter zijn? Schuldig of Onschuldig?

Helaas moeten bijna alle mensen bekennen dat ze schuldig zijn. Maar wat heeft het dan met waterdoop te maken?

Waterdoop / Wassen

De doop wordt vergeleken met een watergraf en is eigenlijk een keerpunt in je leven. Jezus is aan het kruis gestorven voor jou fouten. In dit watergraf leg je je oude leven vol met fouten af en begin je “eigenlijk” opnieuw met Jezus. Alles wat je gedaan hebt voor je doop wordt weggewassen.

Kan ik dit zien?

Nee, helaas kun je dit niet zien. Er bestaat een zichtbare en een onzichtbare wereld. Wij leven in de zichtbare wereld, dit is gewoon alles wat je kunt zien. De onzichtbare wereld kun je niet zien, maar hij is er wel. In die onzichtbare wereld speelt die rechtszaak zich af. God is de rechter en Satan is de aanklager. Satan zal je proberen aan te klagen op al die fouten die je hebt gemaakt. Jezus is je advocaat, en die verdedigt je. Maar als jij schoongewassen bent door de waterdoop vervallen automatisch alle aanklachten van voor die tijd. En als je in Jezus gelooft en met hem verder gaat na de doop, gaat hij je helpen om er ook vanaf te blijven. Je gaat veranderen.

Wat gebeurt er bij de doop?

We maken weer even onderscheid tussen de zichtbare wereld en de onzichtbare wereld.

Eerst de zichtbare wereld:

In de meeste kerken/gemeenten wordt je gevraagd om kort te vertellen hoe je tot bekering bent gekomen. Je beleidt daarin ook aan de mensen dat je gelooft. Daarna wordt je uitgenodigd in het Doop-bad. Je wordt gedoopt in naam van de Vader, de Zoon, en de Heilige Geest. Je gaat kort onder water. En daarna ben je gedoopt. In sommige gemeenten wordt er over je geprofeteerd (dit betekent dat God tot je spreekt via mensen) en ontvang je een bewijs van je doop. Vaak krijg je een bijbel tekst mee die over je wordt uitgesproken.

Nu de onzichtbare wereld:

 • Je fouten worden schoongewassen. Ruimt lekker op!
 • Je krijgt een merkteken waaraan je herkenbaar bent als christen.
 • Je wordt een kind van God en daarmee krijg je meteen autoriteit in de geestelijke (onzichtbare) wereld.

Wat kan ik verwachten als ik me wil laten dopen?

Er is vaak veel strijd om de waterdoop. Er kunnen mensen op je af komen die niet willen dat je je laat onderdompelen. Je kunt ze dan wijzen naar deze website. Ook kan de vijand (satan) van alles gaan proberen om je maar van de doop af te houden. (bijvoorbeeld: tegenslagen op school/werk, financiële tegenslag, nare droom, enz.) Wanneer je dit ervaart kun je het volgende gebed voor jezelf bidden.

Gebed:
Lieve Jezus, mijn keuze voor U en mijn doop staat vast. Ik word nu aangevallen op de keuze die ik voor U en door U maak. Heer bescherm mij en help mij hierdoorheen. Vijand (Satan) hou je mond, blijf van mij af en laat mij met rust, in Jezus naam. Amen.

Ik kan me nergens laten dopen door onderdompeling… HELP!!

Als je geen gemeente hebt om naartoe te gaan of je voorganger staat niet achter de waterdoop door onderdompeling, dan kun je jezelf aanmelden via het formulier dat je hier kunt vinden. Aanmelden

Ik heb nog een vraag!

Kijk eerst nog even onder de andere kopjes op de site misschien dat daar je antwoord tussen staat? Zo niet stuur ons dan een mail: info@waterdoop.nl